Lutrygg - 13 mann på tur

Theodor Kittelsen - Soria Moria

Soria Moria slott er et norsk folkeeventyr som ble nedtegnet av Peter Chr. Asbjørnsen på reise i Røyken og trykt i Norske Folkeeventyr i 1843. Det er også en serie av tolv eventyrtegninger av Theodor Kittelsen (1857-1914) laget og utstilt i 1900. Billedserien var også grunnlaget for Kittelsens illustrerte barnebok med samme tittel fra 1911. 2 av disse tegningene ser du på disse sidene. Lutrygg sine turer har vært et eventyr siden starten i 1991. Derfor har vi adoptert tegningen av gutten som ser mot Soria Moria, som vår logo.

Bakgrunnen for navnevalget er ikke kjent. Men eventyret ble til på en tid da bibelhistoriene stod sterkt og var velkjente i befolkningen, og fjellet Moria nevnes i Bibelen, for eksempel i Andre Krønikebok 3,1: Så begynte Salomo å bygge Herrens hus i Jerusalem, på fjellet Moria. Artig å tenke på for en gjeng som vel knapt har lest i nevnte bok på alle disse turen.

På disse sidene finner du bilder fra alle Lutrygg sine årlige høstturer siden starten i 1991 og fram til i dag. Bildene fra 1991 og til og med 1999 er skannet. Deretter tok digitale herligheter over. De seneste årene har vi også fått festet opplevelsene til det brede lerret.

Vi har også et kart laget med Google Maps som viser alle hytter og losjier vi har besøkt gjennom disse årene. Da snakker vi om ca. 70 - 75 innkvarteringer vi har hatt gleden av å besøke. Men etter at Google fant på at de skulle squeeze noe kroner ut av en tidligere gratis tjeneste, la vi like godt ned denne usedvanlig fine oversikten.

Utrolig nok har vi bilder fra samtlige turer. På disse sidene er det lagt ut flere tusen bilder og som nevnt en del videoer fra våre turer. Er du medlem av Indremisjonen, ja da bør du kanskje styre unna våre sider.

Lenke til de seneste årenes praktfulle spillefilmer ligger rett til venstre i margen. Flere filmer ser du på "Vimeo Søk etter "Lutrygg".

Lutrygg består av 13 godt voksne menn.

Theodor Kittelsen - Soria Moria Slott