• Bilde 1

  Alsace 2018

  Vakkert

 • Bilde 2

  Kaysersberg

  Flamme & co

 • Bilde 3

  Togtur

  Sykler skal hentes

 • Bilde 4

  Colmar

  Klasseby

 • Bilde 5

  Julius og Kjell

 • Bilde 6

  Vinstokker

 • Bilde 7

  Ingersheim

  Lunchen er over på Tavern Alsacienne

 • Bilde 8

  Forfriskninger

  må til...

Om Lutrygg

Lut Rygg er en løselig sammenrasket gruppe av tidligere unge karer som setter pris på lutefisk og fotturer i fjellet. Det vil si, vi var det inntil vi ble innlemmet i det offentlige Norge. Les gjerne videre, men se også våre offisielle vedtekter.

Vi har siden starten i 1991 holdt i hevd to tradisjoner, én årlig tredagers fottur mellom turistforeningenes hytter i fjellet, og én årlig lutefiskkveld på Havfruen restaurant i Trondheim. Årets lutefisk vil bryte denne tradisjonen, vi prøver Britannia hotel. Til hotellet er det bare å si: No bullshit guys, vi har spist god lutefisk på Havfruen siden 1991. Be prepared.

Fra en relativt beskjeden begynnelse i 1991 med fire deltakere på fjellturen, har gruppen vokst seg større og kanskje sterkere. Nå teller den tretten karer på rundt 60 og vel så det..

Med base i Trondheim er store deler av den norske fjellverdenen i rimelig avstand. Vi har etter hvert tråkket oss gjennom mye av rutenettet til turistforeningene, og besøkt omkring 50i av hyttene rundt om i fjellet, både betjente og selvbetjente. Turene har både gått i trengsel  langs de klassiske rutene som trekantene i Rondane og i Trollheimen, men også i nesten folketomme fjellområder som Børgefjell, Skjækerfjella, og senest i Alvdal Vestfjell.

Utenlandske fjell er også testet ut, Lutrygg har besøkt både det skotske høyland og fjell i Provence og Dolomittene, La Alpujarra i Sierra Nevada og vi har syklet i Alsace

Et årlig lutefiskmåltid hos den glimrende Havfruen restaurant i Trondheim har helt siden starten vært det andre faste holdepunktet for gruppen, et måltid som aldri skuffer og en restaurant som greier å imponere ved år etter år å forbedre måltidet. Men etter at Herbert Klein gikk i land og endte som "doorman" på Britannia hotell, så har vi valgt å flytte med på lasset. Følg med, anmeldelse vil kommer etter 6. november. Terningkast 1 spøker i det fjerne om ikke Simers akevitt er å finne i sortementet, antar det er en ubegrunnet frykt.

Sylan 2013