2012 - Rallarvegen

Deltakere

Som dere ser, 10 mannfolk ble med på denne opplevelsen. Teaseren ser du NÅ.

  • Knut Vestbø
  • Terje Skagseth
  • Kjell Fordal
  • Terje Hammer
  • Otto Schnell Husby
  • Julius Maske
  • Frode Hadler-Jacobsen
  • Alf Kvassheim
  • Pål Erik Hansen
  • Roar Nålsund
St. Påls er inntatt
Lutrygg på toppen av St. Påls 31.8

Slik gikk turen

Onsdag 29. august

Fly fra Trondheim og samling i Bergen. Innkvartering på et budsjettvennlig hotel midt i byen. (Det skulle bli siste gang noen tenkte veldig mye på budsjettet). I vindkast og spredte regnbyger bar det opp til Ulriken til restauranten sky:skraperen. Der inntok vi et meget godt måltid. Før og etter bespisningen besøkte vi det tradisjonsrike etablissementet Wesselstuen , hovedsaklig for å drikke øl. Deretter en løvtynn på "rommet" i ekte trønderstil før vi stupte i køya.

Torsdag 30. august

Tog fra Bergen til Haugastøl. Bagasjen ble satt av på Finse. På Haugastøl fikk vi utlevert våre forhåndsbestilte sykler. Deretter la vi i vei langs Rallarvegen med kurs for Finse.

Vel framme på Finse tok vi inn på Finse1222. Stor glede da baren hadde et meget godt utvalg av øl fra Ægir bryggeri i Flåm som vi skulle stifte bekjentskap med på lørdag. Middagen på Finse1222 ble et høydepunkt. Sjekk menyene for våre 2 dager på hotellet. Alle ære til den argentinske koken som beskjedent nok ikke ville hilse på gutta i Lutrygg. Uansett, han kunne sine saker.

Fredag 31. august

Vi våkner til et fantastisk flott vær og en like flott frokost. Langtidsopphold på Finse1222 kan lett sette spor rundt livet.
Dette var dagen for fottur, noe dette klippet viser. Vi tok sikte på St. Påls, en fjelltopp innen rimelig rekkevide. Dette ble en tur uten de store utfordringer for gamle ringrever, men det var denne brua da.. Toppen ble inntatt i fin stil i strålende sol etter en kort stopp ved Klemsbu. Og her ser du ruta vi fulgte.
Tilbake på hotellet var det tid for stille kontemplasjon, øl og solbading med utsikt til Hardangerjøkulen som viste seg fra sin beste side.

Lørdag 1. september

Den store dagen er kommet og sola har dukket bak noen skyer. Men temperaturen er over 10 grader og forventningene før start er skyhøye. Rallarvegen viser seg fra sin beste side. God sikt, høyt skydekket og fantastisk natur. Denne dagen går rett inn på " Lutrygg Topp 5" lista.

Før leseren går videre er denne filmsnutten på rolige 12 minutter et "must".

Turen fra Finse til Flåm er sånn ca. 54 kilometer. Det ble etterhvert stor spredning i feltet. Alle beholdt imidlertid smilet hele veien og vi må takke gruppettoen som fikk tatt de fleste bildene. (The autobus or the gruppetto is in bicycling terminology the name given to the group of cyclists in a road cycling race who form a large group behind the leading peloton (i serien lenker du ikke vil gå glipp av).

For å se hva tetgruppa ble utsatt for av belastninger på hjerte og den slags kan man jo alltids sjekke det med  hjertelenken. Peleton brukte forøvrig 3 timer 11 minutter og 56 sekunder på turen. Jada, vi hadde pauser på 1 time og 10 minutter ikke inkludert. Øl på utmerkede Vatnahalsen Hotell og passiar med tunge amerikanere fra Colorado (der var fjellene mye høyere, HALLO?) tok på kreftene.

Etter at Lutrygg atter var samlet og nydusjet og og noe tilsjasket av forfriskninger gikk veien til Ægir - puben for å teste "Ølutval frå Ægir". Her fikk vi smaksprøver og historien bak "Eventyret ved Aurlandsfjorden".

Under middagen senere på kvelden ble web - redaktøren overraskende belønnet med et ikke ubetydelig gavekort som takk for innsatsen. Stor takk til Styret.

Søndag 2. september

Etter frokost var det klart for togtur fra Flåm til Myrdal med den legendariske Flåmsbanen. Styret hadde selvsagt ordnet med reserverte sitteplasser i vogn nr. 1. Det ble en fin tur oppover dalen. Obligatorisk stopp ved Kjosfossen hvor også huldra dukket fram.

Fra Myrdal gikk toget til Bergen hvor vi fant en meget bra vietnamesisk restaurant (Bambus). Deretter fløy vi hjem til Trondheim. (Frode drøyet litt hos slekta..) Stay tuned, nye eventyr neste år.

29. august

Bilder 29.08 Rallarvegen 2012

31. august

Bilder 31.08 Rallarvegen 2012

2. september

Bilder 02.09 Rallarvegen 2012

30. august

Bilder 30.08 Rallarvegen 2012

1. september

Bilder 1.09 Rallarvegen 2012

Teaser

Teaser Rallarvegen